Ons stappenplan

Onderhandse koopakte

Stap 12 Onderhandse koopakte

Dit klinkt misschien ietwat louche maar dat is het allerminst! Het betekent niets meer dan een voorlopig koopcontract. Na overeenstemming met de koper, stellen wij een concept koopcontract op met daarin vastgelegd de afspraken die we aan het einde van de onderhandeling hebben afgesproken. Dit om problemen en misverstanden te voorkomen.

In de koopakte wordt onder andere de lijst met roerende zaken bijgevoegd, het energielabel van uw woning, de vragenlijst een afschrift van de kadastrale registratie en een kopie van uw eigendomsbewijs (als bewijs dat de koper op de hoogte is gebracht van eventuele juridische beperkingen). 

Zodra alle partijen er hun handtekening op hebben gezet, heeft de koper nog 3 dagen bedenktijd. Dat is wettelijk zo vastgesteld. Wij zorgen ervoor dat er een exemplaar van deze getekende koopakte bij de notaris terechtkomt, zodat deze er een officiële, notariële akte van kan maken. De koopakte kan tegenwoordig ook digitaal ondertekend worden. De koper en verkoper kunnen nadien een afspraak plannen om kennis te maken

Dirk van Uden

De koopakte wordt door mij persoonlijk opgemaakt waarbij we alle bijzonderheden keurig vermelden.

Uiteraard is het mogelijk om in het gewoon Nederlands de koopakte met elkaar door te nemen, het is namelijk wat stoffige en moeilijke taal.

We kunnen de koopakte zowel digitaal als persoonlijk ter ondertekening aanbieden.

Wil je je huis verkopen?

Laten we dan afspreken