Mijn favorieten

Verkoopstellingen

 
Stelling 1 : Ik weet zelf wel wat mijn woning waard is!
Als huiseigenaar heeft u waarschijnlijk een bepaalde gedachte over de waarde van uw eigen woning, maar is dit reëel? De huidige markt is het afgelopen jaar sterk veranderd, waarom wordt het ene huis wel verkocht en staan er veel woningen jaren te koop?


Een realistisch en onafhankelijk deskundig advies is de 1e stap, als beëdigt makelaar taxateur ben ik o.a opgeleid om onroerendgoed te taxeren , het is niet alleen mijn passie maar ook mijn vak!

Stelling 2: Ik weet als eigenaar meer over mijn woning als de makelaar
Dat klopt, veel huiseigenaren weten in detail meer over de woning als de makelaar, maar wat is doorslaggevend voor een potentiële koper? Hoe voldoet u aan uw informatieplicht? Wat is een verborgen gebrek? Zijn er erfdienstbaarheden? Wat is asbest?

Voordat de verkoop begint wordt uw woning grondig geïnspecteerd en zullen de zaken welke u verplicht bent te melden worden genoteerd. De koper wordt tijdens de bezichtiging deskundig begeleidt en uitgebreid geïnformeerd zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Stelling 3: ik zet mijn huis zelf op internet?
De markt is zeer transparant geworden door de komst van internet, of toch niet? Er zijn namelijk zeer veel mogelijkheden om uw woning onder de aandacht te brengen via internet, maar welke is de beste? Wat onderscheid uw woning van de overige welke te koop staan? En hoe laat u dit tot uitdrukking komen? Waar zitten mijn kopers? Op welke site moet ik adverteren?    

Als u wilt verkopen laat het ZIEN! Voordat de woning te koop wordt aangeboden wordt de verkoopstrategie aangepast op de middelen die er zijn:
- professionele fotoreportage
- hoogtefotografie
- videofilm
- complete verkoopbrochure met plattegronden en foto’s


Met een zelf gemaakt te koop bordje lukt het vaak niet meer.....


Stelling 4: vraagprijs-6%=koopprijs?
Onzin, in de huidige markt worden de verschillen steeds extremer. Verkopers die de vraagprijs te hoog inzetten worden direct gestraft: weinig kijkers, veel advertentiekosten en na 1 jaar de prijs verlagen, dan is het te laat! Kijk eens bij aankoopreferenties en vergelijk de marges.

De onderhandeling is wellicht het belangrijkste onderdeel van de verkoop, hier kan een makelaar bewijzen wat hij waard is. Er is geen standaard percentage wat van de vraagprijs gaat, dit is geheel afhankelijk van de situatie. Een scherpe vraagprijs met weinig tot geen onderhandelingsruimte is de beste strategie.